Mehka ženska

Mehkoba je nekaj, kar bi danes potrebovali vsi, a ta še posebej pristoji ženski. Danes ji mehkobo, toplino, nežnost in ljubeznivost odvzema njen občutek, da je ogrožena in njena potreba po tem, da se brani. A ravno s tem, ko to počne izgublja to, kar je.💫

Ženska, ki reagira z ostrino ni ženska, ki je samozavestna, ampak ženska, ki jo je strah. Strah, da bo drugače podrejena, spregledana, preslišana, ponižana, zapostavljena. V strahu pa ne more biti naravna, jasna, zadovoljna in srčna. Mora biti nekaj drugega.

Danes vidim, da začenja pogrešati občutek, da se lahko sprosti in osvobodi krča. Da sluti da je njej grob odziv nenaraven. V njem se počuti nedomače, ampak jo prehiti. Preden se zave, da se brani in grebe, jo strah že potisne v to. Strah, da drugače ne gre. Da je to edina opcija, da se ščiti in dokaže.

A naša obrambna pozicija ni znak suverenosti, ampak ravno obratno. Je znak, da še nismo dovolj samozaveste, da bi si upale sprostiti, biti naravne, biti, to kar smo.

Če nenehno v strahu branimo svoje “ozemlje”, mu ne moremo kvalitetno vladati. Počutimo se ogroženo, ker še same dvomimo v to, kar smo in kaj lahko doprinesemo. Same si nadamo občutek manjvrednosti, ki nas potem naredi agresivne. V tem boju pa ne pridobimo moči, ampak izgubimo sebe.

Zato nam vsem ženskam danes želim pogum, da bi sestopile iz svoje pozicije strahu in ogroženosti in si dale dovoljenje, da lahko samo smo. Da samozavestno prevzamemo moč in za njo ne potrebujemo potrditve. Da naših odzivov ne bi vodil strah, ampak odprto srce.

OdnosiTjaša Macerl .